Procuroarea Ana Maria Pițurcă, urmărită penal după ce a lovit-o pe Sorina

Procuroarea Ana Maria Pițurcă, urmărită penal după ce a lovit-o pe Sorina

Procurorul Maria Pițurcă este cercetată penal pentru purtare abuzivă, în dosarul deschis după ce a fost filmată în timp ce o brusca pe Sorina, fetița pentru care două familii se luptă în instanță, au declarat surse judiciare pentru MainNews.

Decizia vine în condițiile în care și Secția pentru procurori a CSM este așteptată să se pronunțe mâine cu privire la cererea inspecției judiciare de suspendare din magistratură a procuroarei.

Consiliului Superior al Magistraturii a amânat decizia privind cererea Inspecției Judiciare de suspendare din funcția de procuror a Mariei Pițurcă, cea care a bruscat-o pe Sorina pentru a o lua din casa asistenților maternali.

„Inspecţia Judiciară – Direcţia de inspecţie pentru procurori a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procuror PIŢURCĂ MARIA ANTOANETA de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) şi t) teza I din Legea nr.303/2004 privins statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare reţinându-se că există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi, repectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni.

De asemenea, inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare”, potrivit Inspecţiei Judiciare.

CONTEXT

Imaginile de pe 21 iunie, în care procurorul o forțează pe Sorina să părăsească locuința soților Șărămăt, au generat controverse în spațiul public.

Soții Gabriel și Ramona Săcărin au obținut adopția prin sentință judecătorească, după care au făcut plângeri penale pentru că procedura nu s-a realizat efectiv, fiind deschis un dosar penal.

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, însoţit de poliţişti, a mers la locuința familiei Șărămăt pentru a lua copilul.

În imagini se vede cum copilul se opune plecării din plasament, însă este scos cu forța de Maria Pițurcă. Ulterior, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a deschis un dosar privind comportamentul procurorului de la Craiova.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *