MEHEDINŢI / CONSILIUL JUDEŢEAN INVESTEŞTE ÎN SIGURANŢA ŞI CONFORTUL MEHEDINŢENILOR

MEHEDINŢI / CONSILIUL JUDEŢEAN INVESTEŞTE ÎN SIGURANŢA ŞI CONFORTUL MEHEDINŢENILOR

Banii veniți de la bugetul de stat nu se compară nici cu bugetul anului trecut și, cu atât mai mult, nu se pot ridica la nivelul bugetului din anul 2019, care a fost unul foarte generos, conform președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. În acest context, președintele subliniază faptul că trebuie să se descurce și să continue investițiile în sănătate și infrastructură. Astfel, în 2021, CJ Mehedinți are un buget total de 367.402 mii lei. Pentru Transporturi chleutileile se ridică la circa 198,52 milioane lei.

Președintele Aladin Georgescu explică : „Investițiile pe care noi le-am gândit pe parcursul anilor trecuți și pentru care am atras fonduri europene chiar din anul 2018 sunt investiții care se derulează pe o perioadă lungă de timp și am alocat bani în bugetul de anul acesta pentru contribuțiile proprii și cheltuielile neeligibile. Mă refer aici la cel mai amplu proiect de modernizare a infrastructurii rutiere, cel care cuprinde modernizarea/reabilitarea a 112 kilometri drumuri județene, proiect aflat în stadiu avansat de implementare, dar și la reabilitarea și modernizarea clădirii principale a Spitalului Județean și a secțiilor exterioare. Continuă aceste investiții, la fel ca toate investițiile începute pe proiectele retrospective și pentru reabilitarea/modernizarea DJ 670 Malovăț – Marga”.

De asemenea, vor fi atrase fonduri europene pentru elaborarea documentației tehnice în vederea reabilitării a 47 km drumuri județene: Jiana – Scăpău, Pătulele – Nicolae Bălcescu și Obîrșia de Câmp – Dîrvari. În același timp, au fost alocate fonduri pentru continuarea lucrărilor de amenajarea a secțiilor de istorie, etnografie și artă populară din cadrul Muzeului Regiunii Porților de Fier, dar și pentru restaurarea Piciorului Podului lui Traian.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *