Infrastructura rutieră a judeţului Mehedinţi, în plină modernizare !!!

Infrastructura rutieră a judeţului Mehedinţi, în plină modernizare !!!

Lucrările pe cel mai important proiect de infrastructură din Mehedinți, realizate în proporție de 50%. În scurt timp se va face recepția pe DJ 561A, tronsonul Bălăcița – Oprișor.

Anul 2020 a fost unul important din punctul de vedere al investițiilor pe care Consiliul Județean Mehedinți le-a realizat în infrastructura rutieră, la nivelul drumurilor județene.

Cel mai amplu proiect de reabilitare/modernizare a 112 km drumuri județene, care are ca termen de finalizare, septembrie 2022, a înregistrat progrese în implementare, astfel încât, pe unul dintre cele cinci loturi lucrările au fost deja finalizate și vor fi recepționate în perioada următoare. Și loturile 1,2 și 5 se află în faze avansate.

  • Pe lotul 1, DJ 562A, Rogova – Vânjuleț – Cioroboreni – Pătulele – Rogova, 26 km, a fost asfaltat pe toată lungimea drumului, lucrările fiind realizate în proporție de 70%.
  • Și pe lotul 2, DJ 563, int. cu DN 56A – Punghina – Oprișor – int.cu DJ 561A, în lungime de 16 km, s-a așternut primul strat de asfalt pe toată lungimea drumului, iar cel de-al doilea, pe o lungime de 70%.
  • Lotul 3, DJ 561A, Oprișor (int. cu DJ 563) și Bălăcița (int. cu DJ 606), 11,8 km, lucrările au fost finalizate, urmând să se realizeze recepția.
  • Un progres mai lent înregistrează lotul 4, DJ 561A, Gvardinița – Bâcleș – Vlădica – Tâmna (int. cu DN 6), 32 km, unde implementarea este la un procent de doar 14%, dar am speranța că se va recupera pe parcursul anului viitor.
  • Lotul 5, DN 67A – Grozești – limita jud. Gorj, în lungime de 26 km, a fost asfaltat în proporție de 80% și lucrările vor continua conform graficului de lucru.

“Mă bucur că prin acest proiect am reușit să rezolv una dintre cele mai grave probleme ale oamenilor din aceste zone, aceea de a scoate praful de pe drumurile pe care circulau și înlocuirea condițiilor de trafic greoi cu cele civilizate care le oferă și siguranță sporită !

Continuăm împreună dezvoltarea județului Mehedinți !

Multă sănătate tuturor !”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *