INEDIT !!! Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu : „Vom achita costurile de repatriere pentru severinenii decedați în străinătate !!!”

INEDIT !!! Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu : „Vom achita costurile de repatriere pentru severinenii decedați în străinătate !!!”

Primarul Marius Screciu anunță o inițiativă de sprijin și compasiune, în premieră. Municipalitatea va suporta costurile integrale ale repatrierii severinenilor decedați în străinătate. Primarul considera inițiativa și ca pe o reparație morală față de severinenii cărora această urbe nu le-a oferit condițiile necesare să muncească aici: „Consider că nu este normal să-i pedepsim de două ori pe cei care au ales calea străinătății, o dată pentru că nu li s-au oferit condițiile să rămână și să muncească în țară și, a doua oară, când mor să rămână pe pământ străin, departe de cei dragi”.

„Pentru a veni în sprijinul familiilor din Drobeta Turnu Severin care nu își pot aduce acasă rudele decedate în străinătate din cauza costurilor foarte mari, am luat decizia de a aloca fonduri care să acopere aceste cheltuieli. Consider că nu este normal să-i pedepsim de două ori pe cei care au ales calea străinătății, o dată pentru că nu li s-au oferit condițiile să rămână și să muncească în țară și, a doua oară, când mor să rămână pe pământ străin, departe de cei dragi. Este o datorie de onoare, dar și o obligație morală pentru noi, ca și comunitate, să fim alături de familiile care își pierd apropiații plecați în căutarea unui trai mai bun”, a precizat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

„Am demonstrat întotdeauna că împreună putem trece mai ușor peste momentele dificile și devenim mai puternici ca societate”, mai spune edilul-șef.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *