DIICOT a descins la sediul FRF: „Grup infracțional organizat și evaziune fiscală !”

DIICOT a descins la sediul FRF: „Grup infracțional organizat și evaziune fiscală !”

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a descins,  săptămâna trecută, la sediul FRF de unde a ridicat mai multe documente.

Totul s-a întâmplat la mijlocul lunii octombrie a anului trecut în urma unei plângeri penale. Procurorii DIICOT au confirmat acest lucru, însă n-au oferit foarte multe detalii.

„Pe rolul DIICOT – Structura Centrală se află înregistrată o cauză penală în care se efectuează urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 367 NCP, delapidare, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 295 NPC, și evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 9 din L.241/2005. Alte aspecte legate de acest dosar nu pot fi comunicate în acest moment”, a fost reacția DIICOT pentru GSP.ro.

Bani pentru campania lui Burleanu !

Deși procurorii n-au oferit prea multe informații, sursa citată susține că DIICOT investighează o parte importantă din fondurile primite de FRF de la UEFA pentru organizarea Campionatului European de anul acesta. Mai mult, o bună parte din bani ar fi fost utilizați de FRF pentru campania electorală a lui Răzvan Bureleanu din aprilie 2018.

Urmărirea penală în rem înseamnă că nu se știe încă cine e făptuitorul, însă există o faptă de natură penală pentru care e nevoie de cercetări suplimentare.

2 mandate a strâns președintele Răzvan Burleanu la conducerea FRF din 2014 până-n prezent.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *