Deputatul Ion Cupă, cere partidelor să explice de ce se opun scăderii numărului de parlamentari la 300, așa acum au decis românii prin referendum

Deputatul  Ion Cupă, cere partidelor să explice de ce se opun scăderii numărului de parlamentari la 300, așa acum au decis românii prin referendum

Deputat Ion Cupă : ”Cerem partidelor să explice de ce se opun scăderii numărului de parlamentari la 300, așa acum au decis românii prin referendum?!”

 Voința populară exprimată prin referendum nu mai trebuie ignorată. Suntem la a treia legislatură în care Parlamentul are 465 de membri. După mai bine de zece ani de la referendumul din 2009 prin care7.765.573 români au votat pentru reducerea numărului de parlamentari e timpul ca acest vot să fieîn sfârșit respectat. Statul de drept trebuie recuperat în România.

Respectarea Constituției și a legilor este obligatorie. Constituția prevede că referendumul este modalitatea prin care poporul își exprimă voința cuprivire la probleme de interes național. Poporul și-a exprimat voința cu privire la numărul de parlamentari:300, dar voința sa este disprețuită de toată clasa politică, cu excepțiaPMP.

Suntem în continuare țara din UE cu cei mai mulți parlamentari raportat la numărul de locuitori. Avem 1 ales la 44.000 de cetățeni în timp ce Italia are 1 la 64.000 (iar din 2023 va avea 1 la 101.000!!!), Belgia 1 la 76.000, Franța 1 la 112.000, Germania 1 la 117.000 și exemplele pot continua.

Italia a avut de curând un referendum la care  au participat 70% din italieni, iar marea lor majoritate  s-au pronunțat în favoarea scăderii numărului de parlamentari de la 630 la 400 în Camera deputaților și de la 315 la 200 în Senatul italian. În total o scădere cu 345 a numărului de locuri în Parlament de la 945 la 600 într-o țară cu peste 60 de milioane de locuitori! Vot care va fi aplicat de la următorul scrutin electoral, indiferent că acesta va fi anticipat sau la termen.

Noi, în România o țară cu  cca 21 milioane de cetățeni nu reușim să scădem numărul parlamentarilor de la 465 la 300 după mai bine zece ani de zile.

PMP este singurul partid care susține reducerea numărului de parlamentari la 300. PMP este singurul partid carerespectă referendumul din 2009 și luptă pentru un Parlament redus la 300 de parlamentari.

PMP a depus 2 proiecte de lege pentru reducerea numărului de parlamentari.De 2 ani, proiectul PMP a trecut de Senat și stă pe ordinea de zi a CamereiDeputaților la coada listei, în așa fel încât nu ajunge niciodată în top pentru a putea fidezbătută și votată.Niciun președinte de Cameră și niciun partid nu au dorit să dezbată această lege. Este cea mai gravă sfidare pe care clasa politică o aduce societății românești.

PMP cere clasei politice să renunțe la a se mai coaliza împotriva voinței exprimate de popor prinsingura sa modalitate de a o face: prin referendum.”Cerem fiecărui partid politic care are reprezentanți în Parlament să explice de ce se opune punerii în aplicare a referendumului. Cerem ca aceste explicații să fie date înaintea alegerilor din 6 decembrie”-precizează deputatul Ion Cupă.

PMP nu va renunța la bătălia sa pentru respectarea democrației în litera și spiritul ei. Românii au votat pentru  reducerea parlamentului la 300 de parlamentari. PMP va  lupta în continuare pentru ca votul românilor să devină LEGE!

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *