Cum s-au implicat doi fosti demnitari într-o schemă de afaceri care produce legal milioane de euro din testarea aparatelor de jocuri de noroc . ( Episodul 2)

Cum s-au implicat doi fosti demnitari într-o schemă de afaceri care produce legal milioane de euro din testarea aparatelor de jocuri de noroc . ( Episodul 2)

Aşa cum v-am promis, urmează încă un episod cu dezvăluiri despre Tudor Simota – director general direcţia de control în cadrul ONJN, Odeta Nestor, fost preşedinte ONJN, concubina lui Tudor Simota, Remus Voinea – condamnat cu executare pentru trafic de ţigari, Fănel lacobescu – preşedinte RENAR şi altii.
Să începem ca şi în episodul trecut, cu Regio Metro Cert, companie care desfăşoara activităţi de certificare în domeniul jocurilor de noroc, fără a avea certificare în domeniul jocurilor de noroc, ci în cu totul alt domeniu.
În continuare se exercită presiuni mari pe operatori, sub ameninţări voalate, de către Odeta Nestor şi Tudor Simota, ca să lucreze cu această companie în ciuda faptului că nu are acreditare în domeniu, în caz contrar, controale la comanda vor rezolva problema.
Fănel lacobescu ( preşedinte Renar şi un apropiat al lui Remus Voinea care este un fost condamnat pentru trafic de ţigări şi care se laudă că el este cel care îl ţine în funcţie pe lacobescu) este cel care are o implicare forte activă în acest subiect, acesta blocând schema de acreditare în toti aceşti ani pentru a nu permite nici unei companii din România să poată să-şi obţină acreditare, tocmai pentru a proteja Regio Metro Cert.
Mai mult, el conduce RENAR, organismul care ar trebui sa controleze şi să vegheze asupra pieţei ca toţi actorii implicaţi să respecte schemele de creditare  pentru care au fost certificaţi.
Acesta face presiuni pentru a promova o formă de acreditare în domeniul jocurilor de noroc cu condiţii restrictive pentru a putea controla cui acordă acreditarea şi cui nu.
Fănel lacobescu, a recunoscut în cadrul unei şedinţe cu ONJN că nu poţi folosi o acreditare obţinută într-un domeniu pentru a face certificări în alt domeniu, dar, contrar a ceea ce a spus, totuşi tolerează existenţa unor laboratoare care fac asta !
De la episodul trecut , înca o instanţă a respins ideea că ai putea face acreditări într-un domeniu având acreditare în cu totul alt domeniu.

Aici aveti hotararea de la prima instanta:

http://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=5400000000180804

Din care cităm :

…interpretarea reclamantei că actul normativ care reglementează domeniul jocurilor de noroc permitea utilizarea acreditării obținuţă în orice alt domeniu, este eronată. De altfel, este mai mult decât elocvent exemplul invocat de pârât privind imposibilitatea ca o companie care deţine acreditarea în domeniul sanitar (pentru verificarea conformităţii unor aparate sau instalaţii) să poată utiliza acreditarea şi în domeniul jocurilor de noroc (pentru verificarea maşinilor, instalaţiilor, dispozitivelor, meselor de jocuri de noroc şi a altor mijloace de joc) şi invers, FIIND EVIDENT CĂ ACREDITAREA TREBUIE SĂ FIE ACORDATĂ PE UN ANUMIT DOMENIU ŞI UTILIZATĂ ÎN ACEL DOMENIU DE ACTIVITATE.

Şi cea mai nouă decizie,

https://www.scj.ro/1094/Detalii dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=4400000000068397 

Din care cităm : ” Respinge cererea reclamantei SC Metron Serv SRL….”

Bineînţeles că este interesant de văzut ce va face RENAR, prin Fănel lacobescu, ONJN şi membrii comitetului de supraveghere, când şi instanţele din România spun foarte clar că : “ EVIDENT CĂ ACREDITAREA TREBUIE SĂ FIE ACORDATĂ PE UN ANUMIT DOMENIU ŞI UTILIZATĂ ÎN ACEL DOMENIU DE ACTIVITATE.”

Un alt punct sensibil pentru tandemul Tudor Simota- Odeta Nestor este acela al procesatorilor de plăţi.
Odeta Nestor, prin Tudor Simota, exercită presiune pe o companie care oferă tehnologia, OKTO, pentru a li se suspenda licenţa.
În data de 18 martie, Odeta Nestor a fost personal în Oficiul Naţional de Jocuri de Noroc şi în cadrul direcţiei de control, i-a mustrat pe unii inspectori, întrebându-i de ce nu propun suspendarea acestui operator .
S-a demarat un control la această companie şi la toţi operatorii care folosesc această tehnologie, într-o campanie de intimidare scopul fiind acela de a-i face să nu mai lucreze cu OKTO. Inclusiv Tudor Simota, se interesează personal care este stadiul controlului.
Mai mult, după cum vă arătam în materialul anterior,  Odeta Nestor a sunat o parte din aceşti
operatori, sfătuindu-i să nu mai lucreze cu această tehnologie, că nu va fi bine. Scopul este să controleze  zona de procesare de plăţi. Odeta Nestor încearcă să aducă în ţară un procesator de plăţi printr-o companie care aparţine unui cetăţean israelian ( despre acest subiect în alt episode, mai pe larg).
Presiunea este foarte mare în încercarea acestora de a pune monopol pe procesarea de plăţi şi de a suspenda/revoca licenţa celor care le sunt împotrivă/ concurenţi, acesta find stilul de lucru al tandemului Tudor Simota – Odeta Nestor.
Se încearcă chiar o soluţie de intimidare a operatorilor printr-o propunere de suspendare a companiilor care folosesc procesatorul de plăţi care foloseşte tehnologia OKTO ca să îi facă să înţeleagă că dacă nu renunţă, vor fi scoşi de pe piaţă. Bineînţeles că această decizie aparţine comitetului, Tudor Simota spunând că aşa îşi vor face treaba fără a fi acuzaţi de ceva, Comitetul fiind răspunzator.
Despre Tudor Simota mai putem spune că…..de curând, în cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, au fost realizate evaluările anuale ale angajaţilor, acesta primind punctajul 2 din 5, calificativ care reflectă activitatea defectuasă cu care acesta a condus direcţia, acestuia aplicându-i-se o reducere de 10% din salariu ca şi masură administrativă pentru “meritele” obţinute. Unul din motivele care stau la baza acestui calificativ prost este refuzul constant de a semna acte sau de a duce la bun sfârşit atribuţiile de serviciu, în încercarea de a bloca activitatea Oficiului şi de a încerca să-l facă răspunzător de eventualele pagube pe Presdeintele Oficiului.
Un alt subiect în jurul lui Tudor Simota este compania bet365, companie care este în proces cu ONJN pentru că a operat ilegal. Tudor Simota spunându-i Mihaelei Naghirneac, şefa de la juridic, că numai împreună cu el trebuie făcute documentele care au legătură cu acest subiect şi care merg la instanţă acesta neavând competente în acest sens, practic făcând un abuz care bineînţeles naşte întrebarea : “ care este interesul ?
În continuare se pune întrebarea de unde are Tudor Simota bani să poarte haine scumpe şi să meargă în vacanţe scumpe, pe care un funcţionar cu un salariu pe care acesta îl are nu şi le poate permite, dar poate plângerea înaintată la ANI împotriva acestuia va clarifica situaţia.
Reamintim şi situaţia de la Constanţa cu Regio Metro Cert : la data de 30 august 2021, Direcţia de control a sancţionat Regio Metro Cert pentru o situaţie în care sigiliile aplicate şi rapoartele emise nu au fost conforme cu realitatea. În urma sancţionării, direcţia, prin Tudor Simota, trebuia, conform legii, să propuna suspendarea licenţei RMC până la 6 luni, lucru care nu s-a întâmplat. Ne întrebăm, de ce, nu a fost anunţat Comitetul de către Tudor Simota care este directorul direcţiei de control şi care avea în atribuţii acest lucru ?
O altă situaţiepentru care trebuie să raspundă Tudor Simota, este si problema mai veche a soft-ului MFiles care este soft-ul folosit de ONJN pentru a prelucra datele, soft care nu are legatură cu caietul de sarcini de achiziţie şi care nu a putut fi finanţat în integralitate pentru că au fost constatate neregului şi a fost încadrat ca si nefinanţabil, ONJN fiind nevoit să platească din bani proprii o parte din cheltuială, aceasta fiind considerată prejudiciu. Coordonatorul acestui proiect fiind nimeni altul decât Tudor Simota.
Acesta are un comportament agresiv şi faţă de colegi, jignindu-i în mod constant, acesta trecând la acţiuni fizice: de curând o colegă a fost trasă de păr de acesta în încercarea de a o determina să facă ce spune el.
Un alt caz este cel al operatorului Public Win ( firma Sea-Bet) , care a fost ameninţat în trecut de tandemul Simota-Odeta şi care datorită faptului că nu s-a suspus presiunilor a fost suspendat ilegal acesta câstigând în instanţă definitiv procesul, astfel că, practic, Curtea recunoaşte prin Hotărâre, în mod definitiv ăi irevocabil, că revocarea licenţei companiei Sea-Bet Limited a fost nelegală.
Din surse apropiate procesului am aflat că reprezentanţii companiei intenţionează să solicite despăgubiri atât Oficiului National pentru Jocuri de Noroc cât şi persoanelor care au fost implicate în revocarea nelegală a licenţei lor.
Odeta Nestor se foloseşte foarte des de numele lui Eugen Teodorovici, Florea “Ică” Voinea şi Fănel lacobescu.
Despre Eugen Teodorovici se zvoneşte că ar avea interese, împreună cu Odeta Nestor la firma “ Magnum” din Constanţa, operator de jocuri de noroc.
În episodul următor , mai amplu şi cu foto , despre laboratoarele care nu au acreditare în domeniul jocurilor de noroc, Tudor Simota, Remus Voinea, Magnum, Odeta Nestor, despre noul angajator pentru care aceasta lucreaza acum , un personaj foarte controversat, cât şi despre “asocierea” cu un senator în funcţie şi aţi foşti demnitari.

(Va urma)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *