Anişoara Stănculescu, ex-subprefect şi liderul PMP Dolj, fără funcţie publică 3 ani de zile

Anişoara Stănculescu, ex-subprefect  şi liderul PMP Dolj,  fără  funcţie publică 3 ani de zile

Liderul Partidului Mișcarea Populară, filiala Dolj, Anişoara Stănculescu a fost declarată incompatibilă de către Agenția Națională de Integritate. Începând cu 04 octombrie 2020, Anișoara Stănculescu a deținut simultan cu funcția publică din cadrul A.N.P.M. și calitatea de președinte interimar al Partidului Mişcarea Populară, filiala Dolj, încălcând astfel prevederile art. 91, alin. (3), teza I și prevederile art. 98, alin. (2) și din Legea nr. 161/2003.

Potrivit art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003 : „alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie”.

De asemenea, art. 98, alin. (2) și din Legea nr. 161/2003, prevede că  :

„ funcționarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice și să exprime sau să apere în mod public pozițiile unui partid politic.”

 Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, se mai arăta în comunicatul ANI.

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au constatat şi decis, definitiv, pe 14 octombrie 2021, în dosarul 1131/54/2021, că Anișoara Stănculescu nu va mai avea voie să ocupe o funcție publică timp de trei ani.

“ Respinge acţiunea. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la sediul Curţii de Apel Craiova.”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *