Alina Bica a fost reținută în Italia

Alina Bica a fost reținută în Italia

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a fost reținută în Italia și va fi adusă în țară în perioadă următoare, a anunțat aseară, șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu. Alături de Bica a fost arestat și omul de afaceri Ioan Bene.

„În această seară, au fost depistați pe teritoriul Italiei doi urmăriți internațional: Bica Alina Mihaela – urmărită internațional, cu mandat european de arestare, pentru infracțiunea de favorizare a infractorului, fiind condamnată la 4 ani de închisoare; și Bene Ioan – tot urmărit internațional, fiind condamnat la 6 ani și 2 luni de închisoare pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals”, a anunțat Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române.

Acesta a spus că nu poate face mai multe precizări, dar că, „în acest moment, cei doi sunt în custodia colegilor din Italia”.Întrebat dacă Bica și Bene au fost arestați în același timp, şeful IGPR a explicat : „Au fost descoperiți în aceeași zonă, dar nu pot oferi mai multe detalii. Vor fi prezentați unei instanțe, care va dispune demersurile de a-i aduce în țară”, a precizat Liviu Vasilescu.
Alina Bica a fost condamnată definitiv, în noiembrie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Alina Bica, fugară din România, a fost dată în urmărire internațională pentru executarea pedepsei, conform procedurii.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *