Olguța Vasilescu are o teorie SF : Construcția drumului expres Pitești-Craiova, blocată de… rapiță, orz și grâu

Olguța Vasilescu are o teorie  SF : Construcția drumului expres Pitești-Craiova, blocată de… rapiță, orz și grâu

Vicepreședintele PSD, Olguța Vasilescu, a lansat, la Antena 3, o teorie aproape SF ca explicație pentru blocajul apărut în derularea lucrărilor de construcție a drumului expres Pitești-Craiova. Ea susține că fermierii ar fi responsabili, ei amânând exproprierea terenurilor pentru a recolta culturile de rapiță, orz și grâu, pentru care au luat subvenții APIA din fonduri europene.

Când am ajuns în 2017 am văzut că nu era făcut nici măcar proiectul pentru autostrada Pitești-Craiova și abia din 2017 noi am demarat toate procedurile de licitație. Am avut surpriza ca din patru tronsoane care au fost licitate două instanța să le declarare nelegale caietele de sarcini. Pentru două să spună că e bine, deși era aceeași procedură, întâmplător același contestatar. În celelalte, pe cele două tronsoane de la Pitești până la Slatina s-a trecut la partea de proiectare și de execuție. Constructorii aveau termen până la finalul acestui an să vină cu proiectul tehnic. Ei au venit după șase luni de zile. Practic nu avem ce să le reproșăm constructorilor pentru că ei și-au făcut treaba mai repede decât era aranjamentul și decât era contractul. S-a început acest drum tehnologic care duce la drumul expres Pitești-Craiova. Acesta trece printr-un câmp și ajunge tot într-un câmp unde trebuie să treacă cele două tronsoane de la Pitești-Craiova. Drumul tehnologic e finalizat azi, asta înseamnă că nu trebuie să fie neapărat asfalt cel puțin în această etapă pe el, ci să dea posibilitatea mașinilor să meargă pe el până la drumul expres. (…) Menționăm faptul că terenurile cultivate de fermieri au fost declarate la APIA pentru subvenție, fiind supuse procedurii de verificare până la recoltare “, a declarat Vasilescu.

Olguța Vasilescu a adăugat că Narcis Neaga, care a demisionat din funcția de director CNAIR, nu era străin de ce întâmplă cu drumul expres Pitești-Craiova.

Directorul General al CNAIR. S.A, Narcis Neaga a anunțat săptămâna trecută că demisionează din funcție, după ce premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat ministrului Transporturilor Răzvan Cuc demiterea sa.

Lucrările la drumul expres Craiova – Piteşti, tronsoanele 1 şi 2, au început pe 22 mai. Drumul expres va traversa teritoriul localităţilor Craiova – Gherceşti – Pieleşti şi Robăneşti, valoarea obiectivului este de 72 de milioane de euro, lungimea este de 17 km.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *