Mehedinţenii vor fi rcordaţi la reţeaua de gaze !!!

Mehedinţenii vor fi rcordaţi la reţeaua de gaze !!!

Sâmbătă, a avut loc la la sediul Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin o întâlnire cu primarii mai multor localități din județ cu scopul de a stabili pașii de urmat în vederea accesării fondurilor necesare extinderii rețelei de gaz în județ. La întâlnire au participat prefectul judeţului Mehedinţi – Cristinel Pavel, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Virgil Popescu, directorul general al Transgaz – Ion Sterian.

Cristinel Pavel, prefectul Mehedinţi : “ Suntem bucuroși să aflăm că și Mehedințiul va fi prins în proiectul dvs de investiții, astfel încât mai multe comune din județ să aibă acces la gaze naturale. I-am invitat pe domnii primari ale căror localități sunt pe traseul conductei de transport a gazelor naturale, pentru a afla direct de la dvs toate demersurile pe care trebuie să le facă în vederea realizării de proiecte de înfiinţare a reţelelor de distribuţie de gaz în localităţile de pe raza UAT-urilor pe care le reprezintă.
În cazul comunelor unde nu există minim 1.000 de gospodării care pot fi racordate la rețeaua de distribuție, acestea trebuie să organizeze în asociații de dezvoltare intracomunitară. Vor beneficia de gaze_naturale locuitorii comunelor aflate pe traseul Prunișor – Orșova, și amintim aici Prunișor, Husnicioara, Căzănești, Șișeti, Ilovăț. Ilovița, Bala, Șovarna, Cireșu, Podeni, Bâlvănești, dar va exista un proiect și pe zona de sud și sud-vest al Mehedințiului, astfel încât la finele lucrărilor aproximativ 70-80 la sută din locuitorii județului să poată avea acces la gaze_naturale.”
“ Primăria Șimian are deja depus studiul de fezabilitate, astfel că cei 11.000 de locuitori și firmele de pe raza comunei vor fi primii beneficiari în județul Mehedinți ai acestui proiect”, a mai adăugat prefectul de Mehedinţi.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri : “ Orşovenii vor avea în sfârşit reţea de gaze natural ! Astăzi în discuţiile pe care le-am avut cu directorul general SNTGN Transgaz SA- Ion Sterian am pus la punct paşii concreţi ce vor fi făcuţi pentru conectarea Orşovei la reţeau de gaz.
Am reușit și am găsit soluția împreună cu director general de la Transgaz -Ion Sterian în așa fel încât să ducem gazul în municipiul Orșova. Practic, folosim vechiul traseu al gazoductului Nabucco, un gazoduct care din păcate nu s-a mai finalizat în România. Folosind acest traseu ducem gazele în municipiul Orșova și de acolo în Clisura Dunării. Practic, astăzi, afirm aici, că am început procesul ca orșovenii să aibă în cel mai scurt timp gaze naturale. Mi-aș dori ca județul Mehedinți să ajungă cât mai repede din urmă alte județe din țară. Nu este posibil ca în Mehedinți doar o mică parte din severineni să aibă acces la gaze !!!”
“ La sfârșitul lunii iulie vom lansa un apel de proiecte pentru a finanța studii de fezabilitate proiecte și construcția rețelelor de distribuție a gazelor naturale. România a negociat cu Comisia_Europeană și până la sfârșitul anului avem un prim buget aprobat de 200 milioane de euro pentru a finanța extinderea rețelei de gaze naturale. Vreau ca și U.A.T-urile din județul Mehedinți, alături de alte U.A.T.-uri şi județe din țară , să beneficieze de această deschidere de proiecte de finanțare. Începând cu anul viitor avem un buget de 1 miliard de euro pentru extinderea rețelei distribuție a gazelor naturale”, a explicat ministrul Virgil Popescu, în cadrul conferinței de presă.

Referitor la traseul conductei de transport a gazelor naturale în Mehedinți, directorul general al Transgaz – Ion STERIAN, a explicat că o mare parte din reţea se va realiza pe culoarul fostului proiect NABUCCO. Astfel, vor fi utilizate documentaţiile, avizele şi acordurile realizate pentru acel proiect, acest fapt ducând la scurtarea timpul de realizare şi la reducerea costurilor, permiţând o maximă eficientizare a realizării proiectului.

Din Mehedinți, conducta va ajunge în județul Caraș Severin, unde va lega stațiunea Băile Herculane.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *