Despăgubiri de peste 400.000 de euro de la CFR pentru o femeie căreia trenul i-a retezat o mână, într-un accident pe Regionala Timişoara. Ce va apărea în toate gările din România

Despăgubiri de peste 400.000 de euro de la CFR pentru o femeie căreia trenul i-a retezat o mână, într-un accident pe Regionala Timişoara. Ce va apărea în toate gările din România

Peste 400.000 de euro este valoarea despăgubirilor pe care trebuie să le primească victima unui accident de tren produs din vina CFR, în 2014, în Gara Subcetate din Hunedoara, de pe raza Regionalei Timişoara. Judecatoria Haţeg a dat sentinţa în acest caz după mai bine de un an de termene.

Astfel, Compania Natională de Căi Ferate CFR SA a fost obligată să plăteasca o amendă de 1,2 milioane de lei pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. De asemenea, pentru victima accidentului, instanţa a stabilit daune materiale în suma de 116.064,19 euro, respectiv despăgubiri morale în valoare de 300.000 de euro. CFR mai este obligată să achite o prestaţie lunară pentru perioada în care femeia nu a putut lucra, dar şi contravaloarea tratamentelor medicale.

În plus, judecătorii de la Haţeg au stabilit că reprezentantii CFR să afişeze senţinta de condamnare în toate gările din România pentru 3 luni.

Nenorocirea s-a petrecut în 14 septembrie 2014, în staţia de cale ferată Subcetate, din judeţul Hunedoara. Potrivit anchetatorilor, „după ce s-a informat în prealabil în staţie cu privire la linia la care urma să sosească trenul pe care îl aştepta, persoana vătămată s-a deplasat către linia respectivă, traversând alte trei linii de cale ferată. Din cauza lipsei indicatoarelor de orientare, călătorii nu au văzut platforma pe care trebuiau să aştepte trenul, oprindu-se înainte de a ajunge la aceasta, între două linii de cale ferată. Femeia care a ajuns să fie mutilată împreună cu alte 6 persoane au fost surprinse de trecerea simultană a trenului de călători pe care îl aşteptau, dar şi a unuia de marfă pe altă linie şi, din cauza curenţilor de aer provocaţi, s-au dezechilibrat şi au căzut la pământ. Femeia s-a prăbuşit cu bratul stâng peste firul din dreapta al unei linii, astfel încât roţile trenului i-au trecut peste mână„.

CFR a fost acuzată de anchetatori ca nu a instalat în staţia de cale ferată Subcetate indicatoare de orientare a călătorilor, astfel încat aceştia să poată identifica peroanele şi platformele corespunzătoare fiecarei linii de cale ferată, aşa cum compania era obligată.

Totodata, din probe a rezultat şi faptul că staţia CF Subcetate nu deţinea autorizaţie de functionare şi nu a luat măsuri specifice suplimentare de prevenire a producerii unor evenimente feroviare, functionând ilegal.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *