Cum a trecut de la stadiul de promisiune electorală, la cea de minciună administrativă, reabilitatrea Colegiului Carol I

Cum a trecut de la stadiul de promisiune electorală, la cea de minciună administrativă, reabilitatrea Colegiului Carol I

Primăria Municipiului Craiova  publica în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, în 2017,  anunțul de participare nr. 176441/23.06.2017 pentru procedură de atribuire a contractului de achiziție publică având ca obiect “Reabilitare și consolidare corp central Colegiul Național Carol I şi Opera Română Craiova- (PT+execuție)”. Astfel, cea mai veche unitate școlară din Craiova, și a doua ca vechime din România, urma a fi reabilitată în perioada următoare.

Actuala clădire a Colegiului Național “Carol I”  a fost construită între 1893-1895 și a costat peste un milion de lei, iar în fundație, regele Carol I a așezat personal un cilindru metalic cu documentul oficial al ctitoriei ce va deveni clădire de patrimoniu. Pictorul Francisc Tribalski a realizat frescele din bibliotecă și sala rotundă, iar clădirea nouă, cu cupola, a fost dotată cu mobilier luxos. În 1885, prin înalt Decret Regal, școala primește numele Liceul „Carol I”.

Clădirea Colegiului Național “Carol I” este clasată pe lista monumentelor istorice din județul Dolj.

De atunci şi până azi, doar vorbe aruncate în vânt de către primarul Genoiu.

Senatorul Mario Oprea spunea zilele trecute : ” Reabilitarea Colegiului Carol a trecut de la stadiul de promisiune electorală, la cea de minciună administrativă, cu care primarul Craiovei jonglează de trei ani. Periodic, acesta lansează informaţii false despre progresul proiectului pentru a linişti opinia publică, deşi, în realitate vedem doar un monument distrus de o incompetenţă monumentală. Domnu’ primar zice că 20-20, o să ne prindă cu schelele pe clădire”. Eu zic că anul viitor, anul alegerilor locale, o să ne prindă doar cu “sechelele” a patru ani de eşec administrativ PSD şi o să ne surprindă cu atitudinea unora care nu vor stres pe şantier, ci vot pentru noi saci în căruţă.”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *