Circulaţia după ora 22.00, INTERZISĂ !!!

Circulaţia după ora 22.00, INTERZISĂ !!!

Mai multe efective ale IPJ Dolj si ale Inspectoratului Județean pentru Jandarmi au putu fi observate, aseară, pe străzile Craiovei.

Aceștia au oprit autoturismele care se aflau în trafic si au verificat dacă craiovenii aveau asupra lor, Adeverinta permanentă sau cea pe proprie răspundere prin care să declare scopul si traseul urmat al deplasării.

Acțiunea a avut doar un scop informativ, oamenii legii neaplicând amenzi, ci au oferit modele de declarații șoferilor.

Reamințim craiovenilor că, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare numărul 2, : „Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *