ATENŢIE, ŞOFERI !!! Semafoarele “inteligente” funcţionează şi la Filiaşi

ATENŢIE, ŞOFERI !!! Semafoarele "inteligente" funcţionează şi la Filiaşi

Sistem de semaforizare inteligent pentru fluidizarea traficului rutier a început, de ieri, să funcţioneze şi la Filiaşi. Până mai ieri era nevoie de aproape 45 min să se traverseze oraşul.

Pentru fluidizarea traficului rutier în oraşul Filiaşi au fost puse în funcțiune semafoarele electrice. DRDP Craiova împreună cu Primăria Filiaşi a instalat un sistem de semafoare “inteligent” care, pe baza unor bucle inductive, calculează timpii de verde/roșu pentru a asigura un flux de trafic fără ambuteiaje.

Toate semafoarele comunică între ele astfel, circulând cu viteza recomandată, șoferii vor avea verde în toată localitatea. Sistemul implementat, se va adapta valorilor de trafic și va regla ciclul de semaforizare cu ajutorul unor detectori non-intruzivi și intruzivi dar și al unor butoni pentru semafoarele destinate pietonilor.

7 treceri de pietoni vor fi semaforizate, astfel încât traficul rutier să se poată desfăşura în condiţii optime, iar coloanele de maşini să nu se mai întindă pe kilometri în oraşul Filiaşi.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *