Anchetă la spitalul judeţean Slatina după dispariția a 140 de radiografii. Au fost găsite în vestiarele medicilor

Anchetă la  spitalul judeţean Slatina după dispariția a 140 de radiografii. Au fost găsite în vestiarele medicilor

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a început o anchetă după ce 140 de radiografii care aparțineau unor pacienți tratați în perioada 2015-2019 au fost găsite în vestiarele a trei ortopezi.

Radiografiile au fost găsite de directorul medical, directorul administrativ și șeful serviciului juridic din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, membri ai unei comisii care căuta o radiografie cerută de IPJ Olt pentru a face cercetări într-un dosar.

Managerul Spitalului Județean Slatina, Cătălin Rotea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că o comisie internă a început marți căutarea unei radiografii cerută de IPJ Olt. Comisia internă a spitalului a căutat radiografia respectivă în mai mlte secții, ajungând astfel și la secția Ortopedie. În vestiarele a trei medici au fost găsite 140 de radiografii, care aparțineau unor pacienți tratați în perioada 2015-2019.

Din primele verificări se pare că este vorba și de pacienți tratați de alți medici decât cei în vestiarele cărora au fost descoperite.

Mai mult, unul dintre medicii ortopezi ai secției care nu era la serviciu a sunat la 112, după ce a înțeles că i s-a spart vestiarul, astfel că în timpul căutărilor la spital au ajuns și polițiștii.

Potrivit conducerii spitalului, medicii nu aveau voie să țină radiografii în vestiare și ca urmare se va întruni comisia de disciplină, în fața căreia vor fi chemați mai întâi cei trei medici ortopezi în vestiarele cărora s-au găsit radiografiile.

„Motivul pentru care aceste radiografii erau în vestiare nu-l cunosc, urmează ca respectivii medici ortopezi să dea declarații în fața comisiei de disciplină. După ce comisia va stabili concluziile, vom vedea și ce măsuri legale putem lua“, a declarat Cătălin Rotea.

La Spitalul din Slatina la secția de ortopedie lucrează șapte medici.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *