Alertă în Vâlcea după ce a fost văzut un urs în zona Mânăstirii Turnu

Alertă în Vâlcea după ce a fost văzut un urs în zona Mânăstirii Turnu

Autorităţile din judetul Vâlcea sunt în alertă, incepând de ieri, după ce în zona Mânăstirii Turnu a fost semnalată prezenţa unui urs. Populaţia a fost avertizată prin sistemul RO-ALERT pe o rază de cinci mii de metri.

Prin apel 112 a fost sesizată prezenţa unui urs în zona Mânăstirii Turnu. S-a dispus alertarea populaţiei pe o rază de 5.000 de metri, prin sistemul RO-ALERT“, a transmis, ISU Vâlcea.Populaţia care se află în zona vizată a primit pe telefoanele mobile următorul mesaj : ” Atenţie ! Urs observat în zona Mânăstirii Turnu, din localitatea Călimăneşti. Sporiţi atenţia ! Nu vă expuneţi pericolului ! Evitaţi zona ! În caz de urgenţă apelati 112 ! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vâlcea.”

ISU Valcea a precizat că a fost alertat şi un echipaj de jandarmi care s-a deplasat în zona indicată.

De asemenea, s-a luat legatura cu Parcul Naţional Cozia care a anunţat Ocolul Silvic Călimăneşti şi cu Garda Forestieră Vâlcea.

Este pentru a doua oară, vineri, când este semnalată prezenţa unui urs în zona unei localităţi. Vineri dimineaţa, prin apel la 112, a fost anunţată prezenţa unui urs în comuna Păuleni Ciuc, din judeţul Harghita. Şi în acest caz a fost trimis mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *