Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere Dolj. Amenzi în valoare de 10.000 de lei şi 14 permise suspendate

Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere Dolj. Amenzi în valoare de 10.000 de lei şi 14 permise suspendate

În noaptea de 19/20 iulie a.c, polițiștii doljeni au desfășurat activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor de circulație pe drumurile publice. În cadrul acțiunilor preventive, polițiștii au acționat cu aparate Alcooltest, dar şi cu aparate Drug Test pentru depistarea șoferilor care conduc autoturisme sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj, Biroului Rutier Craiova, formaţiunilor rutiere, dar şi poliţişti de ordine publica.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

Totodată, față de 14 conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar în două situaţii s-a impus retragerea certificatului de înmatriculare.

Poliţiştii au depistat în trafic conducători auto care consumaseră alcool sau nu posedau permis de conducere, astfel constatându-se 8 infracţiuni la regimul rutier.

În urma testărilor efectuate cu aparatele Drug Test, nu au fost depistați conducători auto  care sa fi consumat substanțe psihoactive.

Poliţiştii doljeni au primit în dotare trei astfel de dispozitive DrugTest, pe care le vor utiliza în scopul preveniri şi combaterii evenimentelor care au drept cauză de producere conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Sistemul de testare este destinat identificării substanţelor sau claselor de substanțe din saliva umană. Dacă la testarea cu acest aparat rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă consumata.

Pe această cale, reamintim tuturor conducătorilor auto faptul că, în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 2 din Codul Penal, “se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă, persoana aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *