REPREZENTANŢII LUI ANTONIE SOLOMON DIN SECŢIILE DE VOTARE ÎNLOCUIŢI DE PSD ŞI PNL !!!

REPREZENTANŢII LUI ANTONIE SOLOMON DIN SECŢIILE DE VOTARE ÎNLOCUIŢI DE PSD ŞI PNL !!!

La Craiova, în secțiile de votare vor fi câte 3 reprezentanți de la PSD și PNL, dar niciunul din partea PER, pentru Antonie Solomon.

Printr-o înțelegere fără precedent între PSD, PNL și celelalte partide parlamentare, reprezentanții  PER dar și ai altor partide neparlamentare, au fost scoși din secțiile de votare la alegerile locale din 27 Septembrie.

O hotărâre a BEC (Biroul Electoral Central) a înlocuit reprezentanţii partidului  din partea căruia candidează Antonie Solomon, Partidului Ecologist Român (PER) şi ai altor partied neparlamentare, cu un al doilea sau al treilea reprezentant de la PSD, PNL, USR PLUS, ALDE, PMP sau Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale.

ACEEAȘI LEGE ÎN 2016, RESPECTATĂ. ACUM, NU.

Aceeași lege, 115 / 2015 a fost și la alegerile locale din 2016, dar completarea cu reprezentanții partidelor în secțiile devotare s-a făcut conform legii.

În 2020 însă, niciunul din partidele mari nu spune nimic.

De ce? Pentru că nedreptățile le reclamă doar dacă nu cumva beneficiază de pe urmalor.

Dacă până acum asemenea modificări sau reinterpretări ale legii electorale erau atacate imediat de PSD, PNL sau USR PLUS la TV, la Curtea Constituțională, se făceau conferințe de presă, miting-uri, acum nimeni nu zice nimic.

CUM AU MODIFICAT LEGEA ÎN TIMPUL CAMPANIEI  ELECTORALE

Biroul Electoral Central (BEC), cu reprezentanți doar din partea PSD, PNL, USR PLUS, PMP, PRO România, ALDE și Grupul Minorităților Naționale, pe data de 03.09.2020, da o hotărâre prin care modifica legea 115 / 2015 ce reglementează alegerile din 27 Septembrie și stabilește o nouă formă de constituire a birourilor secției de votare, înlocuind reprezentanții PER  în Dolj și implicit în Craiova, cu câte unul  sau doi reprezentanți de la PSD, PNL, USR PLUS, ALDE sau PMP.

HOTĂRÂREA 77 emisă de BEC, modifică legea și adaugă la articolul 30 din legea 115 / 2015, prevederi care elimină din secții partidele neparlamentare și adaugă 2 sau 3 reprezentanți din partea PSD, PNL, USR PLUS, ALDE, PMP sau Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale.

NU AU ÎNVĂȚAT NIMIC DIN TRECUT

În România, la alegerile din ultimii ani, astfel de manevre prin care au încercat să influențeze scrutinele electorale, au fost aspru taxate de către populație.

Rămâne de văzut cum vor taxa oamenii o astfel de manevră la alegerile din 27 Septembrie şi la Craiova !!!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *